Вести

Семинар: Let’s Make It Real

Во периодот од 15-22 октомври оваа 2016та година, дел од тимот на Квантум Прима учествуваше на семинарот Let’s Make It Real, кој беше дел од Erasmus + проект, во соработка со организации од Италија, Полска и Турција. Настанот се одвиваше во градот Торино во Италија и беше финансиран од Европската Унија. На настанот активно учествуваа 24 учесници Повеќе …

Семинар: Via you to yOUR youth

СЕМИНАР: VIA YOU TO YOUR YOUTH 19 јуни 2015 24 enthusiastic young people gathered in “impossible-to-pronounce-even-for-estonians” Väiko-Härmä village to discuss about the possibilities of social entrepreneruship and together initiate ideas which could be developed into reality. The aim of training course “Via you to yOUR youth” was to support youth initative through increasing the competencies of youth leaders Повеќе …