Вести

АНКЕТА: 80% од младите во Кавадарци во иднина би сакале да започнат сопствен бизнис

На 2 и 3 јуни 2022 беше спроведена анкета помеѓу учениците од трета година од трите средни училишта во Кавадарци, како дел од проектот „Започни сопствен бизнис“, поддржан од Општина Кавадарци. По случаен избор беа избрани неколку класа, кои после анкетата учествуваа во предавање/обука за бизнис и претприемништво. Најважниот и донекаде изненадувачки заклучок од анкетата е Повеќе …

Комплетирана статистичка анализа на анкета за претприемништво

На 2 и 3 јуни 2022 беше спроведена анкета помеѓу учениците од трета година од трите средни училишта во Кавадарци, како дел од проектот „Започни сопствен бизнис“, поддржан од Општина Кавадарци. По случаен избор беа избрани неколку класа, кои после анкетата учествуваа во предавање/обука за бизнис и претприемништво. Анкетата беше спроведена на начин што на Повеќе …

Одржани обуки за претприемништво во средните училишта во Кавадарци

Изминативе 2 дена одржавме серија предавања за бизнис, претприемништво и маркетинг во трите средни училишта во Кавадарци (Гимназија „Добри Даскалов“, ЕМУЦ „Киро Спанџов Брко“, и ЗШУЦ „Ѓорче Петров“). Предавањата се дел од проектот „Започни сопствен бизнис“, кој е поддржан од Општина  Кавадарци и кој го спроведува нашата организација. Целта на проектот е поттикнување на младинското Повеќе …

Презентација на истражување за транспарентноста на општините Кавадарци и Росоман

Во рамки на Проектот на УСАИД за граѓанско учество,Квантум Прима во соработка со Фондацијата Метаморфозис, со задоволство ве поканува на отворена онлајн средба на тема: отвореноста и транспарентноста на локалната самоуправа во нашата општина. На овој состанок ќе се дискутираат прелиминарните резултати од мониторингот на отвореноста на општините Кавадарци и Росоман и доколку сте  жител на овие општини, ве Повеќе …

Започнува бран на мерења на отвореноста на општините

Во рамки на Проектот на УСАИД за граѓанско учество (Civic Engagement Project), почнувајќи од утре (26.05.2020) започнува нов бран на мерења на отвореноста на 17 институции на локалната самоуправа во Република Северна Македонија. Фондацијата Метаморфозис, во партнерство со Квантум Прима Кавадарци, ЦИД Куманово, Здружение Мултикултура Тетово, ФРЛЗ Штип, Блинк 42-21 Скопје, ЛДА Струга, АГТИС Прилеп, Повеќе …

Информативна средба со засегнати страни во Општина Кавадарци

15 март 2018, Кавадарци Денес во големата сала во Општина Кавадарци се одржа информативна средба со засегнати страни од Општина Кавадарци на која присутните беа информирани за целта и активностите од проектот „Мои пари, моја одговорност: Партиципативно буџетирање во општините во Македонија“.  Целта на проектот „Мои пари, моја одговорност: Партиципативно буџетирање во општините во Македонија„ Повеќе …

Средба со медиумите од Кавадарци и Неготино

Датум: 08.02.2018 Денес во Кавадарци беше одржана средба со медиумите кои работат на територијата на општините Кавадарци и Неготино. На средбата присуствуваа новинари од порталот www.rtk.mk и новинар од новинската агенција МИА. Од оправдани причини на средбата не беа присутни новинари, од телевизиите: КТВ, со кој дополнително беше разговарано, како и новинар од телевизијата К1, Повеќе …